Nieuws

Pagina 1 van 5  > >>

mei 24, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Ook nu heb ik weer succesvol een man van zijn erectie stoornis af mogen helpen. In 5 weken tijd, 2x in de week komend, zijn alle klachten verdwenen en zijn er ook klachten opgelost waar hij niet eens voor kwam!

apr 12, 2018
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

Bij mij kwam een vrouw die tinnitus of oorsuizen had opgelopen toen er met oud en nieuw vlak naast haar plotseling knallend vuurwerk was afgestoken. Sindsdien klonk het alsof er een wasmachine constant aan het draaien was in haar hoofd, het beheerste haar hele leven en ook slapen was er niet meer bij.

nov 19, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Admin

De trip naar sicilie is geslaagd, de mannen hebben weer vollop plezier van hun erecties!

 

Home

mrt 3, 2015

7 acupunctuur bijwerkingen die normaal zijn


Ingestuurd door: Admin

Niet vaak voorkomende, maar mogelijke bijwerkingen van acupunctuur.

Het is mijn ervaring, dat de volgende 7 bijwerkingen kunnen optreden na een acupunctuur behandeling. Andere acupuncturisten nodig ik uit deze aan te vullen via het commentaar onderaan dit artikel.

1. Verslechtering van de symptomen

Terwijl veel mensen meteen een duidelijke verbetering merken in hun symptomen na een acupunctuurbehandeling, zijn er ook mensen die zich eerst slechter voelen voor ze zich beter gaan voelen. In de kringen van de natuurlijke geneeswijze wordt dit soms wel eens aangeduid als een genezingscrisis. Het idee is dat terwijl je lichaam veranderingen ondergaat om gezonder te worden, dingen op zijn kop worden gezet. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat je huidige symptomen erger worden, maar ook dat je oude symptomen weer terug krijgt.

Acupunctuur maakt je zelf genezend vermogen wakker. Gepaard hiermee kan een aanval van lichamelijk bewustzijn gaan. Meestal is dit een positieve ervaring, maar het kan ook een verhoogde gevoeligheid of intolerantie betekenen voor dingen die voorheen als normaal aanvoelden. Een voorbeeld hiervan is iemand die zich onbewust aanpast aan stress door zijn nek en schouders aan te spannen en op te trekken. Na een acupunctuurbehandeling, als het lichaamsbewustzijnsniveau van deze persoon wakker is gemaakt, kunnen deze milde nek en schouderklachten ineens verergeren.

Het goede nieuws van deze bijwerking is dat het een teken is dat je klachten in beweging zijn. Qua acupunctuur betekent het dat je primaire doelstelling is gehaald, omdat je verandert op meerdere niveaus van vastzittend naar loskomend.

2. Vermoeidheid

Soms voelen mensen zich moe na een acupunctuur behandeling. Meestal voelen ze zich juist bruisend van de energie, maar soms blijft het 'acupunctuur effect' iets langer hangen. Jouw lichaam vertelt je zo dat het uitgeput is. Je moe voelen na een acupunctuurbehandeling is geen reden tot zorg, maar is eerder een waarschuwingsteken dat je rust moet nemen.

Als jij je moe voelt na de behandeling, doe het dan de rest van de dag wat rustiger aan. Neem een bad die avond. Ga vroeg naar bed. De volgende ochtend zal de combinatie van acupunctuur en voldoende rust ervoor zorgen dat je je als herboren voelt.

3. Pijnlijkheid

Lichaamsdelen waar naalden geplaatst zijn kunnen pijnlijk aanvoelen als de naalden verwijderd zijn. Ik heb gemerkt dat dat het meest voorkomt met punten op de handen en voeten, vooral Dikke Darm 4 , een punt wat ligt tussen de duim en de wijsvinger. Je spieren kunnen ook pijnlijk aanvoelen in de omgeving van een zogenaamd Ashi of "pijn" punt.

Pijnlijkheid na een acupunctuurbehandeling verdwijnt meestal binnen 24 uur. Maar wanneer er grote Ashi punten geprikt zijn dan kan die pijnlijkheid soms enkele dagen duren. Veel acupuncturisten zullen je hiervoor waarschuwen voordat je na de behandeling weer naar huis gaat.

4. Kneuzingen

Hoewel het stukke minder vaak voor komt dan pijnlijkheid, kan op de plek waar geprikt is soms een lichte kneuzing ontstaan. Soms is kneuzing ook het gevolg van een hematoom, een lokale verzameling van bloed, die geïnitieerd wordt op het moment dat de naald door de huid gaat. Kneuzingen duren helaas gemiddeld langer dan pijnlijkheid. Maar over het algemeen zijn ze niet iets

Het is niet bekend waarom sommige mensen een blauwe plek krijgen van acupunctuur. Ik heb een paar patiënten die, wat ik ook probeer en hoe voorzichtig ik ook ben, altijd een kleine blauwe plek krijgen. Maar de overgrote meerderheid krijgt nooit ergens een blauwe plek.

5. Spiertrekkingen

Elke keer als ik zelf een acupunctuurbehandeling krijg, waar de naald ook gezet wordt, trekt mijn rechter quadricep spier samen als een gek. Vraag me niet waarom.  Mensen kunnen onwillekeurige spiertrekkingen ervaren tijdens of na een acupunctuurbehandeling. Ik heb gezien dat dit gebeurt in de spieren die acupunctuurnaalden ontvangen, maar ook, zoals in mijn geval, op schijnbaar willekeurige delen van het lichaam die ver weg zijn van alle naalden.

Spiertrekkingen zijn anders dan spier spasmen. Als je tijdens of na een acupunctuurbehandeling het gevoel hebt dat een van je spieren spontaan in een spasme schiet, vooral als het de spier is die net geprikt is, vertel het dan aan je acupuncturist. Hij of zij kan dan die spasme opheffen voor je weer naar huis gaat.

6. Duizeligheid

Dit komt maar heel zelden voor, maar het kan wel gebeuren en heel heel zelden kan duizeligheid na een behandelingen leiden tot flauwvallen. Te snel opstaan vanaf de behandeltafel kan ook zorgen voor duizeligheid, net als voor een acupunctuurbehandeling komen zonder dat je gegeten hebt. Onthou dat eten een van DE dingen is die je moet onthouden te doen voor je naar een acupunctuurbehandeling komt.

Als de behandeling is afgelopen, neem dan je tijd om op te staan en je aan te kleden en je spullen te verzamelen. Als je merkt dat je je wat duizelig voelt na de behandeling, ga dan nog een paar minuten in de wachtkamer zitten en haal een paar keer diep adem. Acupunctuur kan zowel fysiek als emotioneel een intense ervaring zijn en soms is je lichaam daar nog niet volledig van bijgekomen als je behandeling klaar is. Het is ok dat je wat extra tijd nodig hebt.

7. Emotionele ontlading

Soms huilen mensen tijdens een acupunctuurbehandeling. Niet omdat ze pijn hebben, maar omdat hun emoties, die ze vaak onderdrukken in het dagelijks leven, ineens vrij komen. De emotionele ontlading die kan gebeuren tijdens een behandeling is meestal een positieve ervaring. Hij kan echter wel verrassend zijn, vooral voor mensen die anders eigenlijk nooit huilen of hun emotie tonen.

Je gevoeliger of huileriger voelen tijdens een acupunctuurbehandeling, of in de dagen erna, is helemaal normaal. Zelfs als je alleen maar komt voor een fysieke klacht is verhoogde emotionele uiting en indicatie dat je aan het genezen bent. Vanuit een acupunctuur perspectief gezien zijn je lichaam en je geest verbonden, dus veranderingen in je emoties (en dus je geest) wijzen erop dat ook je lichaam verandert.

Hoewel deze bijwerkingen zelden een reden tot zorg zijn, jij kent jouw lichaam het beste. Als een van bovenstaande effecten voor jou niet goed aanvoelen of te lang duren, of als je andere negatieve reacties merkt na je behandeling, neem dan contact op met je acupuncturist.

Heb jij ervaringen of tips die je wil delen? Laat ze dan hieronder in het commentaar achter, dank je!

Ben jij benieuwd wat acupunctuur voor jou kan doen? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 
  Volgende pagina: Acupunctuur