Acupunctuur praktijk
Qi of Life

Home

mrt 30, 2015

Hoe zorg je goed voor jezelf na een acupunctuurbehandeling?


Ingestuurd door: Admin

zelfzorg qi of life arnhemAls mensen mij vragen wat ze moeten doen na een acupunctuur behandeling, dan vertel ik ze meestal "Wees aardig voor jezelf".

Vaag advies, maar dat is wel waar het op neer komt. Acupunctuur zet dingen in beweging en kan ervoor zorgen dat je lichaam reageert op een manier die je niet gewend bent. Geef jezelf en je lichaam voldoende aandacht en hou in de gaten hoe het met jezelf gaat.

Maar hoe ben je aardig voor jezelf?

Hier volgen 6 manieren om aardig te zijn voor jezelf na afloop van een acupunctuur behandeling:

Rusten

Je hoeft niet perse echt te gaan liggen of een tukje te doen (al is het een bonus wanneer je dit wel doet). Met rusten bedoel ik, doe rustig aan. Ga niet je vriend(in) helpen te verhuizen naar een appartement op de zesde verdieping zonder lift. Ga niet oppassen of de huilbaby van je zus en hun 2 maanden oude puppy. Blijf niet heel erg laat op die avond. Sommige mensen krijgen een enorme energie spurt na een behandeling, maar het is beter om die te conserveren, de kans is groot dat je die energie later nog nodig hebt. Rustig aan doen of rusten stelt het fysieke en emotionele herstel, wat door acupunctuur in gang is gezet, in staat om door te gaan

Doe rustig aan met bewegen

Veel mensen vragen of het ok is om te gaan sporten na een acupunctuur behandeling. Sporten is prima, lichte geleidelijke beweging kan erg prettig zijn na een behandeling, maar wees lief voor jezelf en beul jezelf niet af. Als je een hardloper bent, ga dan een flink stuk wandelen op de dag dat je acupunctuur krijgt. Als je normaal yoga doet voor gevorderden, probeer op je acupunctuur dag dan eens een beginners les. Als je nog nooit nar de top van de berg gelopen bent, dan is de dag van je acupunctuur behandeling waarschijnlijk niet de beste dag om dat te gaan proberen.

Gebruik warmte

Een van de meest gestelde vragen van mensen die acupunctuur inzetten om pijn te verminderen is "Moet ik warmte of koude toepassen?". Het antwoord is bijna altijd warmte. Vanuit een acupunctuur perspectief gezien worden veel pijnklachten veroorzaakt door stagnatie. De dingen bewegen niet soepel door de meridianen, wat leidt tot blokkades en uiteindelijk tot pijn. Acupunctuur herstelt de stroming en helpt zo om die blokkades te elimineren. Als je op deze manier naar pijn kijkt dan werkt koude juist averechts, omdat het ervoor zorgt dat de zaken gestagneerd blijven en het het genezingsproces vertraagd. Na acupunctuur, kies warmte.

Vermijd alcohol en koffie

Dit heeft 2 redenen : 1) Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven na een acupunctuur behandeling omdat er afvalstoffen losgekomen kunnen zijn in jouw systeem. Voldoende drinken (water, kruiden thee etc) helpt jou om deze afvalstoffen uit te plassen. Omdat alcohol en koffie er beiden voor zorgen dat je uitdroogt, is het beter deze te vermijden na een behandeling. 2) Alcohol en koffie zijn beiden van invloed op jouw lichaamswaarneming. Een van de belangrijkste doelen van acupunctuur is een grotere duidelijkheid en een groter bewustzijn te creëren over hoe we ons nou echt voelen. Omdat alcohol een grote invloed heeft op je zintuigen en koffie de neiging heeft ze valselijk te verhogen zijn ze beiden potentieel in staat om de effecten van acupunctuur tegen te gaan.

Je hoeft ze niet uit je leven te bannen, maar mijdt ze een dag of 2 na een acupunctuur behandeling.

Zet de TV uit

Acupunctuur helpt jou om in balans te komen, zodat je sympathische zenuwstelsel ( vecht of vlucht reactie) niet langer overuren maakt. Je geest is kalmer en helderder en geniet van de pauze die het nu gekregen heeft van de over-stimulerende wereld waarin we leven. Zodra je de TV aan zet, komt die wereld onmiddellijk weer terug. Constante reclames, schreeuwende experts, nieuws flitsen, geluid en nog meer geluid. Als je de TV uit laat, verleng je nog even die acupunctuur rust die je ervaart na een behandeling.

Eet goed eten

Acupunctuur helpt je afvalstoffen kwijt te raken. Stopt ze niet bewust weer terug in je lichaam door slechte kwaliteit eten te eten. Zie voedsel als levensonderhoud en eten als een kans om je lichaam te blijven genezen na acupunctuur. Als we op deze manier naar eten kijken, dan wordt een snelle hap en andere snacks een stuk minder aantrekkelijk. Stel je na acupunctuur voedsel voor dat je gevoed en gezond laat voelen en ga die dan eten.

Nu weet je hoe je voor jezelf zorgt na een acupunctuur behandeling. Het enige wat je nu nog moet doen is een afspraak maken voor een behandeling!

Add a comment

Title:
Your Name(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comment(*):
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval
 
 

Qi of Life

Acupunctuur Praktijk Qi of Life is onderdeel van 2BeInBalance en Ming Men Total Wellness. Aangesloten bij de Zhong, acupunctuur behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar.

KvK: 58892680
BTW: NL001926509B48

Openingstijden

Weekdagen: 12:00 - 20:00 (vrijdag tot 18:00)
Zaterdag : dicht
Zondag: dicht